Om den bikulturelle skolen

DSO forbereder unge mennesker for en felles fremtid. Tysk og norsk kultur er dens konstant følgesvenn

Oversikt over ytterligere informasjoner

Den norsk-tyske bikulturelle skole – DSO, grunnlagt i 1980, er en privat bikulturell skole med barnehage og aktivitetsskole, anerkjent både av Tyskland og Norge. Skolen driftes av Den Tyske Skoleforening i Norge. DSO forbereder skoleungdommene på en felles, bikulturell fremtid, og både norsk og tysk kultur følger dem på veien.

Hvem kan gå på DSO?

Den tyske skole i Oslo er i prinsippet åpen for alle så lenge det er ledige plasser. En forutsetning er imidlertid språkkunnskaper i tysk eller norsk. Elever i grunnskolen (klasse 1–4) bør ha basiskunnskaper i begge språk. I klasse 5 – 9 bør elevene kunne følge undervisningen, som hovedsakelig går på tysk, og være stand til å delta aktivt muntlig på en faglig relevant måte.

I unntakstilfeller kan også elever uten eller med svake tyskkunnskaper kunne tas opp. Elevens kompetansenivå og motivasjon vil være viktig. Det er skolens leder som avgjør i opptaksspørsmål.

Eksamener:

DSO fører frem til tysk internasjonal eksamen fra videregående skole (Abitur) og til norsk videregående eksamen. Dermed får elevene en bikulturell eksamen som gir tilgang til både tyske og norske høyskoler og universiteter.

Den tyske skole i Oslo blir "Eksellent tysk utenlandsskole"

[Translate to Norsk:] Am 8. Mai 2013 wurden der Deutschen Schule Oslo in einem offiziellen Akt das Siegel und die Auszeichnung ‚Exzellente Deutsche Auslandsschule' durch den deutschen Botschafter, Herrn Dr. Axel Berg, übergeben.

Drei Frühlingslieder des Grundschulchors sowie zwei Stücke am Klavier von Paul Wagner schafften einen festlichen und lebendigen Rahmen für die Übergabe des Gütesiegels im Pausenhof der Deutschen Schule Oslo.

Nach Grußworten durch Ingwer Nommensen, Schulleiter der Deutschen Schule, und einer Ansprache durch die Schülersprecher übergab der Botschafter der Bundesrepublik Deutschland das Gütesiegel ‚Exzellente Deutsche Auslandsschule'. Der Botschafter betonte dabei die Bedeutung dieser Auszeichnung. Diese Urkunde wurde von Bundespräsident Joachim Gauck unterschrieben und ist die höchste Auszeichnung, die eine deutsche Auslandsschule bekommen kann. Er bedankte sich für die gute Zusammenarbeit der Schule mit der deutschen Botschaft und versicherte, dass er auch in Zukunft für die Schule da sein werde.

Nach den Ansprachen traf sich die gesamte Schulgemeinschaft zur einer gemütlichen Feier im Pausenhof, wo vegetarisches Essen, Würstchen und Getränke gereicht wurden.

Die Deutsche Schule Oslo freut sich,  nach erfolgreicher Bund-Länder-Inspektion im Oktober 2012 das Güte-Siegel ‚Exzellente Deutsche Auslandsschule' erhalten zu haben.

Biblioteket har følgende åpningstider:

Tirsdag 13.30 - 16.00
Torsdag 13.30 - 16.00