DSO ELTERNINFO | 18.11.2017

 

Med dette nyhetsbrevet ønsker vi å informere om aktuelle hendelser, arrangementer og viktige datoer på Den norsk-tyske bikulturelle skole i Oslo. Nyhetsbrevet er planlagt sendt ut 4 ganger i året.

 

 


Rektor har ordet


Med to store aktiviteter opp mot slutten av første skolehalvår, lyktes vi å holde tempoet på Den norsk-tyske bikulturelle skole oppe til siste dag: Musikklærer Katja Maiwald stod som arrangør, da prisvinnerne fra musikkk-konkurransen Jugend Musiziert holdt sin årlige konsert for en fullstappet Hurumsal i Oslo Musikklærerforening. Bidragene fra både grunnskolen og videregående holdt et høyt nivå, og ble begeistret mottatt av publikum siste søndag i januar.

Som avsluttende aktivitet gjennomførte vi – tradisjonen tro – en vellykket prosjektuke, toppet med Åpen skole siste torsdag i semesteret. Et variert programtilbud, godt hjulpet av foreldre, elever, lærere og venner av skolen, lokket igjen mange besøkende til DSO. Støtteforeningen stilte som vanlig med et rikholdig utvalg av supper og kaker. Sistnevnte også sponset av flere bakeglade foreldre. Jeg vil gjerne takke alle flittige hjelpere som gjorde denne uken mulig! Her trekkes prosjektkoordinator Viola Marquardt og teknisk leder Bernd Luksch frem som representanter for alle disse flotte bidragsyterne.

Personlig var denne prosjektuken den siste for meg – så som også det neste halve året her på DSO. Min permisjon fra det Schleswig-Holsteinske skolesystem utgår etter dette skoleåret, og jeg lar nye krefter slippe til fra skolestart i august. Men først ser jeg frem til noen spennende måneder med både elever, lærere og foreldre her på Den tyske skole i Oslo

Avhengig av vær og vind planlegger vi en vintersportdag i uke 7 eller 9 i år. Nytt av året er at vi avslutter aktivitetsdagen i barnehagens Koll-hytte på Sognsvann.

Den neste felles aktivtieten på skolen er en sportfest (Bundesjugendspiele) i slutten av mai, der elevrådet planlegger å gjennomføre et sponsor-renn.

Det blir altså aldri kjedelig på DSO, og det er sånn vi liker det!

 


Den norsk-tyske bikulturelle skole i Oslo er alltid opptatt av å opprettholde kvaliteten og bedre tilbudet til dere. Vi oppfordrer deg derfor til å delta i vår årlige foreldreundersøkelse.
Denne gir oss verdifull informasjon om hvordan dagens situasjon oppleves av dere, både i forhold til undervisningen, læringsmiljøet og vårt tilbud til dere foreldre. Svaret er anonymt og tar bare noen få minutter å besvare. Resultatene blir offentliggjort i innloggingsområdet senere i vår. Her svarer du på undersøkelsen...

Fristen er 16. februar. Takk for at du deltar!

 

Veien videre - mot Blindern Campus?


Illustrasjonsfoto: Dark Arkitekter

Vi gleder oss stort over at Oslo Kommune i år har invitert oss med på en studie om en mulig samlokalisering av 4 skoler på Blindern/Sogn i Oslo. Den norsk-tyske bikulturelle skole, den Franske skolen i Oslo (Lycée français R. Cassin), Blindern Videregående (sammenslåing av Berg og Fagerborg - inkludert IB) og Universitetet i Oslo er potensielle aktører i en utredning om en ny skole for klassene 8-13 (for DSO: 7-12) på tomten til Sogn Videregående Skole, rett ovenfor Ullevål Stadion. I løpet av 9 samlinger denne våren, er vi invitert med på å gi våre innspill, ønsker og behov til hvordan en slik skole eventuelt kan se ut (utforming og innhold). Hvis dette skulle bli en realitet, vil vi etter planen kunne ønske elever fra 7. til 12. klasse velkommen til ny, moderne skole i 2020.


Hva som skal skje med barnehagen og klassene 1-6, er fremdeles uklart. Det jobbes fra skolens side for å finne en god løsning for alle.

 

Skolehage for DSO?


En artikkel fra DSOs elev-avis "Das Auge", skrevet av Hannah Stracke og Lina Christiansen, 6. klasse.

Den norsk-tyske bikulturelle skole i Oslo vurderer nå om vi skal benytte oss av tilbudet om å anlegge en skolehage i Geitmyra skolehage ved St. Hanshaugen/Sagene. Der kan både skoler og privatpersoner leie et stykke jord (50 m2), og dyrke det man ønsker av planter, grønnsaker, busker og trær. I tillegg har skolene muligheten til å flytte undervisningen sin ut dit, dersom de ønsker det.

Henrik Solheim grunnla Geitmyra allerede i 1909. Hagen måler nå 40.000 m2, men den var for 100 år siden dobbelt så stor som i dag. Geitmyra eies og drives av Oslo kommune, og parsellene leies i dag ut til privatpersoner og ca 45 andre skoler i hele Oslo.

De mest vanlige grønnsakene å finne i Geitmyra er poteter, purre, gulrøtter, kål, selleri og gresskar. Nesten alle grønnsakene dyrkes økologisk. Det finnes også mange eple-, pære- og plommetrær, samt flere typer bær i hagen. Til og med dyr og innsekter blir avlet i Geitmyra, sånn som høner og bier. Tilsammen finnes det 5 bikuber og honningen som blir produsert og solgt her er helt naturlig. Det finnes dessuten et drivhus i Geitmyra der man også kan søke ly, om det skulle begynne å regne.
_______________

Vi kommer til å ta en snarlig beslutning på om vi har ressurser nok til å legge denne type undervisning inn i læreplanen her på DSO. Her er vi også avhengig av engasjerte foreldre og foresatte, så hvis du har interesse, eller kan bidra på noen måte, ber vi deg ta direkte kontakt med Siri Austeen: siri.austeen(at)gmail.com.

 

Datoer å merke seg - februar til mai 2014

 

Uke 8

Vinterferie for skolen. Prosjektuke i barnehagen. AKS holder åpent

12.2.2014
(Alternativt: 26.2.2014) 

27. februar      

Vintersportdag på skolen

Karneval på skolen

1. mars

Påmeldingsfrist for 1. klasse

3. mars

Påmeldingsfrist for Oberstufe DSO

4. mars

Karneval i barnehagen

7.-11. april

Klassetur til London for 10. og 11. klasse

Påskeferie

Skolen: 14.-25. april (2 uker)
Barnehagen + AKS: stenger onsdag 16.4. kl. 12.00. Åpner igjen tirsdag 22.4.2014

Fredag 2. mai

Vanlig skoledag

Fredag 30. mai

DSO har stengt (alle avdelingene)

 

Spørsmål eller innspill? Ta kontakt:

Kari Kvam
Bau & Sponsoring
Tel.: +47 99 72 05 12
kari.kvam(at)deutsche.schule.no

Følg oss også på Twitter og facebook

 

Våre partnere: